Program 2023

28. ožujak - 7. travanj

Raspored 2011

Split

"Umjetnost kao otkupljenje za vječni život" - predavanje

sudjeluju: Zorana Jurić, kustosica Muzeja Ivana Meštrovića, Andro Krstulović Opara, ravnatelj Muzeja Ivana Meštrovića Crkva Presvetog Otkupitelja posljednje je počivalište velikoga hrvatskog kipara Ivana Meštrovića, kao i najbližih članova njegove obitelji. Gradnjom ovoga objekta Meštrović je ispunio namjeru da svojoj obitelji izgradi grobnicu, a svom rodnom kraju podari crkvicu u kojoj će se, prema njegovoj želji, glagoljati misa na narodnome jeziku.
Saznaj više...
10. travanj - 11:45,
nedjelja,
Crkva Presvetog Otkupitelja - grobnica obitelji Meštrović, Ružić - Otavice

Susret s autorom – fra Ljudevit Anton Maračić

Sudjeluju: fra Ljudevit Anton Maračić i Jelena Hrgović Već treću godinu zaredom, jednom mjesečno, u organizaciji nakladne kuće Verbum održava se Susret s autorom u Knjižari sv. Frane u Splitu. Prigoda je to u kojoj se čitatelji, osim s knjigama, mogu susresti i sa njihovim autorima. Na taj način Knjižara sv. Frane postaje nešto više od knjižare – ona postaje mjesto susreta.
Saznaj više...
11. travanj - 20:30,
ponedjeljak,
Knjižara sv. Frane

"Utjecaj Zloga i opsjednuća – mit ili stvarnost?" - javna tribina i susret s Mattom Bagliom, autorom knjige "Obred. Istinita priča o suvremenom egzorcistu."

Sudjeluju: Matt Baglio, mr. sc. Petar Balta Jesu li Sotona i opsjednuća stvar prošlosti? Štitimo li se od vraga najbolje tako da se ne obaziremo na njega i da ne vjerujemo u njegovo postojanje? Jesu li naizgledna opsjednuća samo izvanjske manifestacije duševnih bolesti? Što se uči u školi za egzorciste i kako izgleda stvarnost egzorcizma danas? Koliko su utjecajne i raširene sotonističke sekte? Kako je rad na knjizi „Obred“ doveo njezina autora do obraćenja? Koliko su u istoimenome filmskom hitu izmijenjene činjenice iz knjige i kako je bilo surađivati s Holywoodom?
Saznaj više...
12. travanj - 19:30,
utorak,
Foyer HNK

"Je li znanost prevladala vjeru?" - tribina za mlade

Sudjeluju: Vladimir Paar, akademik Marin Periš
Saznaj više...
13. travanj - 20:00,
srijeda,
Nadbiskupsko sjemenište, velika dvorana

"Kako izgrađivati radosnu i uspješnu obitelj?" - tribina i predstavljanje međunarodnog programa "Obiteljsko obogaćivanje"

Sudjeluju: dr. Željka Markić, dr. Tihomir Markić, mr. sc. Ivan Bartulović Obitelj, kao osnovna stanica društva ključ je budućnosti i pojedinca i naroda. Samo izgrađene obitelji mogu biti jamac razvoja osobe u cijelosti u svim njezinim dimenzijama. Ipak, za mnogo toga pohađamo tečajeve, čitamo priručnike i stalno se usavršavamo, a za razvoj vlastite obitelji nedostaju nam uvjeti i metode.
Saznaj više...
15. travanj - 19:00,
petak,
Dvorana samostana sv. Frane na obali

"Benedikt XVI. i kršćanstvo danas" - javna tribina i susret s Peterom Seewaldom - TRIBINA ODGOĐENA ZBOG BOLESTI U OBITELJI G. SEEWALDA

Zbog iznenadne bolesti u obitelji gosp. Peter Seewald, autor knjige razgovora s Papom „Svjetlo svijeta“ nije u mogućnosti u ovom trenutku doći u Split. Stoga smo prisiljeni odgoditi susret s njim i javnu tribinu „Benedikt XVI. i kršćanstvo danas“ koja se trebala održati u ponedjeljak 17. travnja, u sklopu manifestacije Dani kršćanske kulture. Njegov dolazak u Hrvatsku nastojat ćemo organizirati u nekom drugom terminu o čemu ćete biti pravodobno obaviješteni. Zahvaljujemo na razumijevanju! Vaš Verbum
Saznaj više...
18. travanj - 20:00,
ponedjeljak,
TRIBINA ODGOĐENA