Program 2023

28. ožujak - 7. travanj

"Utjecaj Zloga i opsjednuća – mit ili stvarnost?" - javna tribina i susret s Mattom Bagliom, autorom knjige "Obred. Istinita priča o suvremenom egzorcistu."

"Utjecaj Zloga i opsjednuća  – mit ili stvarnost?" - javna tribina i susret s Mattom Bagliom, autorom knjige "Obred. Istinita priča o suvremenom egzorcistu."
Split, 12. travanj - 19:30
Foyer HNK

Sudjeluju: Matt Baglio, mr. sc. Petar Balta Jesu li Sotona i opsjednuća stvar prošlosti? Štitimo li se od vraga najbolje tako da se ne obaziremo na njega i da ne vjerujemo u njegovo postojanje? Jesu li naizgledna opsjednuća samo izvanjske manifestacije duševnih bolesti? Što se uči u školi za egzorciste i kako izgleda stvarnost egzorcizma danas? Koliko su utjecajne i raširene sotonističke sekte? Kako je rad na knjizi „Obred“ doveo njezina autora do obraćenja? Koliko su u istoimenome filmskom hitu izmijenjene činjenice iz knjige i kako je bilo surađivati s Holywoodom?

O svemu tome će u razgovoru s Verbumovim glavnim urednikom Petrom Baltom progovoriti Matt Baglio, autor bestselera „Obred“ – istinite priče o o. Garryu Thomasu američkom egzorcistu hrvatskih korijena. Bit će prilike i za pitanja publike.

Podijeli: