Program 2023

28. ožujak - 7. travanj

Raspored 2015

Split

"Zdravo Križu, nado jedina" - multimedijalno predstavljanje notne zbirke splitskog skladatelja Blaženka Juračića

Predstavljači: dr. sc. Davorka Radica, dr. sc. don Ivica Žižić, dr. sc. Vito Balić Glazbeni program: Mješoviti vokalni ansambl Schola cantorum Umjetničke akademije u Splitu, Dirigentica: Sara Dodig Baučić Izrada vizualnog kolaža: Petar Jurčević, studio Aheropita Zbirka skladbi „O crux, ave, spes unica“ tematski je vezana uz misterij muke i zapovijed ljubavi Velikog tjedna.
Saznaj više...
23. ožujak - 18:00,
ponedjeljak,
HAZU, palača Milesi

„Kršćani u potrazi za ljubavi i brakom“ - tribina i susret s dr. sc. Gudrun Kugler, autoricom knjige "Kako pronaći ljubav svoga života"

Kako danas pronaći i ostvariti istinsku ljubav i imati uspješan brak? Dr. sc. Gudrun Kugler diplomirala je pravo, ženske studije, kao i teologiju braka i obitelji. Doktorirala je na području međunarodnog prava. Od 2001. do 2004. radila je kao direktorica Svjetskog saveza mladih – Europe (www.wya.net) u Bruxellesu. Od rujna 2008. predaje na Međunarodnom teološkom institutu za studije o braku i obitelji (www.iti.ac.at). Gudrun Kugler idejna je začetnica i osnivačica katoličke platforme za upoznavanje bračnih partnera www.kathtreff.org koja ima svoje podružnice u Austriji, Njemačkoj, Švicarskoj, Hrvatskoj, Mađarskoj, Latviji, Litvi i Slovačkoj.
Saznaj više...
27. ožujak - 20:00,
petak,
HAZU, palača Milesi