Program 2023

28. ožujak - 7. travanj

Raspored 2012

Split

"Ateizam i vjera danas" - tribina i susret s Manfredom Lutzom, autorom knjige "Bog – mala povijest najvećega"

Sudjeluju: dr. sc. Manfred Lutz, mr. sc. Petar Balta Kakav je Bog ateista a kakav onaj vjernika? Zašto treba izbjeći površni ateizam, ali i sladunjavu vjeru? Kako se odvija svijet s Bogom, a kako bez njega? Kako se ponašati u skladu s vlastitom (ne)vjerom? Je li psihologija, filozofija i znanost otkrivaju Boga ili nas zavode na krivi trag? Kako ateizam, a kako vjera utječu na duševno zdravlje? Ima li u konačnici razlike između agnostika i ateista? To su samo neka od pitanja čije će tematiziranje zasigurno biti obogaćenje kako za one koji se izjašnjavaju ateistom ili agnosticima, tako i za vjernike.
Saznaj više...
26. ožujak - 20:00,
ponedjeljak,
HAZU, palača Milesi

"Nikad u životu ne smijemo izgubiti vjeru i nadu" - tribina i susret s Vilimom Karlovićem, autorom knjige "Preživio sam Vukovar i Ovčaru"

Sudjeluju: Vilim Karlović, Vide Popović Vilim Karlović je do spoznaje o Bogu došao najtežim putem, kroz patnju, nepravdu i neizvjesnost na svim životnim područjima. Ovim predavanjem uz pomoć svojeg iskrenog svjedočenja slušateljima nastoji otvoriti oči i približiti ih toj spoznaji prije nego je životni problemi u potpunosti zamagle.
Saznaj više...
27. ožujak - 20:00,
utorak,
Nadbiskupsko sjemenište, velika dvorana

"Od ovisnosti do slobode u Kristu" - tribina i susret sa don Ivanom Filipovićem, svećenikom i bivšim ovisnikom, duhovnikom zajednice Cenacolo

Moderator: Marin Periš Malo koje svjedočanstvo može biti dirljivo kao ono čovjeka koji se iz mraka droge vinuo do svećeničkog poziva.
Saznaj više...
28. ožujak - 20:00,
srijeda,
Nadbiskupsko sjemenište, velika dvorana

Susret s autorom – Stjepan Lice

Sudjeluju: Stjepan Lice i Jelena Hrgović Već četvrtu godinu zaredom, jednom mjesečno održava se Susret s autorom u Knjižari sv. Frane u Splitu. Prigoda je to u kojoj se čitatelji, osim s knjigama, mogu susresti i s njihovim autorima. Na taj način Knjižara sv. Frane postaje nešto više od knjižare – ona postaje mjesto susreta.
Saznaj više...
30. ožujak - 20:30,
petak,
Knjižara sv. Frane

"Ivan Pavao II. i nova evangelizacija" - tribina povodom obljetnice smrti bl. Ivana Pavla II.

Sudjeluju: mons. Marin Barišić, nadbiskup splitsko-makarski; akademik Josip Bratulić; dr. sc. Marko Trogrlić, dekan Filozofskog fakulteta u Splitu Moderator: Anto Mikić, glavni urednik Hrvatskog katoličkog radija U čemu se ponajbolje ogleda osobnost Ivana Pavla II. i značenje njegova pontifikata? Što je bit nove evangelizacije na koju nas poziva i koje se njezine ključne smjernice? Na koji način je nju moguće ostvarivati u različitim područjima života i djelovanja?
Saznaj više...
2. travanj - 20:00,
ponedjeljak,
Nadbiskupija, dvorana Ivana Pavla II.

Proglašenje dobitnika nagrade "Andrija Buvina" i svečano zatvaranje

Sudjeluju: ovogodišnji dobitnik nagrade "Andrija Buvina" akademik Josip Bratulić, mons. Marin Barišić, nadbiskup splitsko-makarski, predstavnici organizatora i pokrovitelja. Glazbeni program: "Vox Animae", mješoviti pjevački zbor iz Splita Dirigent: prof. Tomislav Veršić
Saznaj više...
3. travanj - 20:00,
utorak,
Nadbiskupija, dvorana Ivana Pavla II.