Program 2023

28. ožujak - 7. travanj

Raspored 2011

Split

Koncert Hrvatskog katoličkog radija

Sudjeluju: Meri Cetinić, Tedi Spalato, Lidija Bačić, ženska klapa Neverin, VIS Dominik (generacija 80-ih), Luka Balvan, Angels of blues, Vokalni sastav Matheus Voditeljica programa: Tanja Popec
Saznaj više...
9. travanj - 20:00,
subota,
Dvorana časničkog doma HRM - Lora

Koncert duhovne glazbe

Sudjeluju: Hrid Matić, tenor Gaj Matić Marović, klavir Klapa Žrnovnica U preplitanju klasične duhovne glazbe u izvedbi poznatog tenora Hrida Matića i pučkih korizmenih napjeva klape Žrnovnica zajednički nazivnik je molitva. Iako u korizmenom ozračju, ona nije beznadna već meditativna i poticajna.
Saznaj više...
10. travanj - 12:30,
nedjelja,
Crkva Presvetog Otkupitelja - grobnica obitelji Meštrović, Ružić - Otavice

"Večer Johanna Sebastiana Bacha" - koncert duhovne glazbe

Izvode: OMIŠKI BAROKNI ANSAMBL (Ana Mandić - oboa, Borna Barišić - čembalo, Hillary Karuza - violončelo), SANJA MADUNIĆ - sopran Johann Sebastian Bach bio je jedan od najvećih glazbenika svih vremena. Počasni naslov - Majstor nad majstorima - zahvaljuje u prvome redu savršenom svladavanju tehnike skladanja u polifonom stilu. I danas još učimo i upoznajemo umjetnost kontrapunkta i fuge najbolje na djelima Bacha koji je stvorio nenadmašiva djela na tom području.
Saznaj više...
10. travanj - 20:00,
nedjelja,
Katedrala sv. Duje

"Smiluj se nama Bože!" - korizmeni koncert

Sudjeluju: Pučki pjevači iz Žrnovnice i klapa Žrnovnica Voditelj: Marko Marin Program koncerta u kojem tematski prevladavaju korizmeni pučki napjevi podijeljen je u dva dijela, u prvom dijelu pjevaju pučki pjevači župe Žrnovnica zajedno s klapom Žrnovnica, a u drugom dijelu nastupa klapa Žrnovnica samostalno.
Saznaj više...
11. travanj - 20:00,
ponedjeljak,
Katedrala sv. Duje

"Večer duhovne šansone", koncert

Sudjeluju članovi udruge "Prijatelji šansone" iz Splita
Saznaj više...
13. travanj - 20:00,
srijeda,
Muzej hrvatskih arheoloških spomenika

"Christus Vincit" - koncert duhovne glazbe

Izvode: Schola cantorum, komorni mješoviti pjevački zbor, Andro Čalo, orgulje Voditelj i dirigent: prof. Blaženko Juračić Esencija gregorijanskog pjevanja jest svetost koja se, začudo, ne krije u blagosti pentatonskih i octoechosnih melodija već u odnosu sa svetom Riječi. Njen trs je Riječ koja se utjelovila a mladice melodije iznikle su po vjeri u ljubav Onoga po kojemu sve posta.
Saznaj više...
15. travanj - 20:00,
petak,
Katedrala sv. Duje

"Gospi Velikoga hrvatskog Zavjeta" - koncert i predstavljanje CD-a klape HRM Sveti Juraj

Izvodi: Klapa HRM Sveti Juraj Voditelj: Mario Božić Povodom 10. godišnjice osnivanja mornaričke klape "Sveti Juraj" (HRM), nakladnička kuća Verbum iz Splita u suradnji s Vojnim ordinarijatom u RH je izdala njihov novi nosač zvuka pod nazivom "Gospi Velikog hrvatskog zavjeta" na kojem se nalazi 16 najpoznatijih pjesama posvećenih Majci Božjoj.
Saznaj više...
16. travanj - 20:00,
subota,
Katedrala sv. Duje

"Puče moj" - koncert korizmenih pučkih napjeva i predstavljanje CD-a "Puče moj 6"

Voditeljica programa: Silvana Burilović Sudjeluju pučki pjevači iz južne Hrvatske.
Saznaj više...
18. travanj - 19:00,
ponedjeljak,
Konkatedrala sv. Petra

Proglašenje dobitnika nagrade "Andrija Buvina" i svečano zatvaranje

Sudjeluju: mons. Marin Barišić, nadbiskup splitsko-makarski, predstavnici organizatora i pokrovitelja. Glazbeni program: "Vox Animae", mješoviti pjevački zbor Sveučilišta u Splitu. Dirigent: prof. Tomislav Veršić Nedvojbeno je kako su knjige Petera Seewalda, njemačkog novinara i publicista, koje su postale svjetske uspješnice, bitno utjecale na javno mnijenje daleko izvan granica kršćanstva. Zahvaljujući njegovom jednostavnom, ali temeljitom i otvorenom pristupu crkvenim temama, koji nije težio senzacionalizmu, ali koji nije ni zaobilazio teške teme i probleme, ne zaboravljajući pri tome isticati i pozitivne doprinose Crkve i vjere svijetu i društvu, ove su knjige čitali i vjernici i nevjernici.
Saznaj više...
19. travanj - 20:00,
utorak,
Nadbiskupija, dvorana Ivana Pavla II.