Program 2023

28. ožujak - 7. travanj

Raspored 2017

Dubrovnik

"350. obljetnica Velike trešnje u Dubrovniku: Zašto me Bože, ostavi u životu da gledam ovaku mizeriju!" – predavanje

Predavačica: prof. dr. sc. Slavica Stojan Predavanje je realizirano u suradnji s Maticom hrvatskom – ogranak Dubrovnik Kroz tolika stoljeća bilo je strašnih potresa, požara i tragedija, ali potres koji je 6. travnja 1667. godine gotovo u potpunosti uništio Dubrovnik ostaje kao najtužniji, pa i najstrašniji dan dubrovačke povijesti, potres kojeg su Dubrovčani nazvali Velika trešnja. Mnogi će i povijest Dubrovnika označiti "prije i poslije trešnje"!
Saznaj više...
5. travanj - 20:00,
srijeda,
Dvorana Ivana Pavla II. (Sv. Klara)

"Psihološko-duhovna pomoć žrtvama poslijepobačajnoga sindroma" - predavanje iz niza tribina "Promicanje zdravoga i životu okrenuta društva"

Predavač: prof. dr. sc. p. Mijo Nikić, SJ Vijeće za život i obitelj Dubrovačke biskupije tijekom korizme priređuje niz tribina o vrijednosti začetoga ljudskoga života pod nazivom "Promicanje zdravoga i životu okrenuta društva". Dr. sc. p. Mijo Nikić, profesor psihologije, psihologije religije i povijesti religija na Filozofskom fakultetu Družbe Isusove u Zagrebu te eshatologije na Filozofsko-teološkom institutu Družbe Isusove zaključit će ovaj niz zanimljivom i aktualnom temom o psihološko-duhovnoj pomoći žrtvama poslijepobačajnog sindroma.
Saznaj više...
6. travanj - 19:00,
četvrtak,
Dvorana Ivana Pavla II. (Sv. Klara)