Program 2023

28. ožujak - 7. travanj

Raspored 2017

Dubrovnik

"Crkve našega Grada" – otvaranje izložbe fotografija

Izložba je realizirana u suradnji s Foto klubom Marin Getaldić Sudjeluju: Ana Marčinko, pročelnica Vijeća za mlade Dubrovačke biskupije, uvodničarka; Miho Kulušić, predsjednik Foto kluba Marin Getaldić Glazbeni program: Katedralni zbor mladih, Dubrovnik Dubrovačke crkve i crkvice nepresušan su izvor inspiracije za brojne umjetnike i zaljubljenike u kulturnu baštinu i duhovnost kroz stoljeća.
Saznaj više...
3. travanj - 19:00,
ponedjeljak,
Luža

"Otkrivanje starih dubrovačkih katedrala. Istraživačko-edukacijske radionice" - otvaranje arheološke izložbe

Sudjeluju: Voditelji, suradnici i studenti istraživačko-edukacijskog projekta i radionica Organizatori izložbe: Gradska župa Gospe Velike i Odsjek za povijest umjetnosti Filozofskog fakulteta u Zagrebu Izložbom "Otkrivanje starih dubrovačkih katedrala" predstavljaju se javnosti dosadašnje aktivnosti Istraživačko-edukacijskog projekta i radionica čiji je cilj stručna i znanstvena obrada kamenih ulomaka, zidnog oslika i pokretnog arheološkog materijala s arheoloških istraživanja provedenih 1980-ih godina ispod dubrovačke katedrale Gospe Velike. Projekt se odvija od srpnja 2015. i dosad su organizirane tri radionice u kojima su sudjelovali studenti s Odsjeka za povijest umjetnosti Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.
Saznaj više...
5. travanj - 19:00,
srijeda,
Atrij Palače Sponza

Noć crkvenih muzeja

19:30 Muzej i klaustar franjevačkog samostana, (stručno vođenje) 20:30 Muzej i klaustar dominikanskog samostana, (stručno vođenje) 21:30 Riznica katedrale, (stručno vođenje) Ulaz u muzeje je slobodan za sve posjetitelje u vremenu od 19:30 do 22:00 sata
Saznaj više...
7. travanj - 19:30,
petak,
Muzeji franjevačkoga i dominikanskog samostana i riznica katedrale