Program 2023

28. ožujak - 7. travanj

Raspored 2017

Šibenik

Biskupijski susret obitelji u Gospinom svetištu u Vrpolju

Program susreta: 9.30 sati – Okupljanje, pozdravi i uvodna molitva 10.00 sati – „Kakav roditelj želiš biti“, predavanje koje će održati voditeljica centra za edukaciju i savjetovanje "Hippocampus", psihoterapeutkinja Maja Jakšić, mr. spec. pastorala kriznih situacija. (Za vrijeme predavanja organizirani su susreti za djecu svih uzrasta.) 11.00 sati – Pokorniĉko bogoslužje koje predvodi generalni vikar mons. Marinko Mlakić 12.00 sati – Euharistijsko slavlje koje predvodi mons. Tomislav Rogić, šibenski biskup uz koncelebraciju prisutnih svećenika 13.00 sati – Domjenak 14.00 sati – Molitva krunice oko kipa Gospe od Okova – animira don Gabrijel Jagarinec, povjerenik za mlade 14.30 sati – Krunjenje Gospina kipa 14.45 sati – Svjedoĉanstva i Predstavljanje obiteljske zajednice iz Vodica 15.30 sati – Molitveni zaključak susreta
Saznaj više...
1. travanj - 10:00,
subota,
Vrpolje, Gospino svetište

"Meštrovićeva uspomena svome kraju" – predavanje

Predavačica: Zorana Jurić Šabić, viša kustosica Galerije Meštrović u Splitu Mnoga su mjesta u Meštrovićevim zavičajnim Otavicama označena njegovim životom i umjetničkim djelovanjem. Kraj je to u kojemu je odrastao i u koji se neprestano vraćao, crpeći snagu i inspiraciju. Petrovo polje dandanas čuva uspomenu na Ivana Meštrovića.
Saznaj više...
2. travanj - 12:00,
nedjelja,
crkva Presvetog Otkupitelja - grobnica obitelji Meštrović, Ružić - Otavice

“Zašto Biblija nije obična knjiga” - predavanje

Predavač: fra Domagoj Runje Svaku knjigu čitamo s određenim predznanjem. To predznanje može biti veće ili manje, ali znali puno ili malo sve to pomaže nam u razumijevanju dotične knjige. Ali kada čitamo knjigu koju nazivamo svetom, jer smatramo da ona ne sadrži samo ljudsku nego i Božju riječ, onda tu knjigu ne čitamo samo s predznanjem nego i s vjerom. Pa čak ako i ne vjerujemo u Bibliju kao Božju riječ, znamo da postoje ljude koju u to vjeruju i čitaju Bibliju kao knjigu života. Sve to stvara takav stav prema čitanju Biblije koji je različit od odnosa prema ostalim knjigama. Zajedničkim čitanjem odabranih biblijskih odlomaka pokušat ćemo pronaći sadržaje koji mogu potvrditi ili možda poljuljati vjeru u to da u Bibliji ljudskim jezikom govori Bog.
Saznaj više...
3. travanj - 19:30,
ponedjeljak,
Gradska knjižnica, Vodice
11. travanj - 20:00,
utorak,
Župni pastoralni centar “Bažana”, Vodice