Program 2023

28. ožujak - 7. travanj

Raspored 2017

Split

"Meštrovićeva uspomena svome kraju" – predavanje

Predavačica: Zorana Jurić Šabić, viša kustosica Galerije Meštrović u Splitu Mnoga su mjesta u Meštrovićevim zavičajnim Otavicama označena njegovim životom i umjetničkim djelovanjem. Kraj je to u kojemu je odrastao i u koji se neprestano vraćao, crpeći snagu i inspiraciju. Petrovo polje dandanas čuva uspomenu na Ivana Meštrovića.
Saznaj više...
2. travanj - 12:00,
nedjelja,
crkva Presvetog Otkupitelja - grobnica obitelji Meštrović, Ružić - Otavice

"Bijeli monasi: Trapistička duhovnost i monaški život danas" – tribina i susret s monasima trapistima povodom objavljivanja knjiga "Gora sa sedam krugova" i "Dobri utjecaji – duhovne pouke"

Sudjeluju: Dom Samuel Lauras OCSO, opat trapističkog samostana Novy Dvur u Češkoj i monasi trapisti istog samostana Blago trapističke monaške duhovnosti i danas privlači mnoge ljude, no ove klauzurne kontemplativne redovnike vrlo rijetko se može sresti izvan zidina samostana. Stoga je ova tribina jedinstvena prilika za sve one koji se žele susresti s njima i više saznati o njihovoj duhovnosti i načinu života kao i o trapističkim duhovnim velikanima i njihovim djelima: Thomasu Mertonu OCSO (autoru knjige "Gora sa sedam krugova") i ocu Jérôme-u Kiefer OCSO (autoru knjige "Dobri utjecaji – duhovne pouke").
Saznaj više...
3. travanj - 20:00,
ponedjeljak,
Nadbiskupsko sjemenište, velika dvorana

"Kip Biblije – tijelo jezikâ sa sviju kontinenata" – otvaranje izložbe

Autor izložbe: Siniša Vuković Izložbu će otvoriti: msgr. Slobodan Štambuk, hvarsko-bračko-viški biskup Izložba će biti otvorena od 4. do 31. travnja 2017., u radnom vremenu knjižnice (ponedjeljak – petak, od 8 do 20 sati, subotom od 8,30 do 13 sati). Izložba "Kip Biblije – tijelo jezikâ sa sviju kontinenata" predstavlja privatnu zbirku književnika i publicista Siniše Vukovića koji već 20 godina prikuplja Sveto pismo na različitim jezicima. Otkako je kao hodočasnik u Rimu 1997. godine kupio Bibliju na hebrejskom, dosad je njegova kolekcija dospjela do nešto više od 50 jezika i pisama.
Saznaj više...
4. travanj - 17:00,
utorak,
Gradska knjižnica Marka Marulića

"Oprostite, jel' vi to ozbiljno govorite o podložnosti?" - tribina o muško-ženskim odnosima i susret s Costanzom Miriano, autoricom knjiga "Udaj se i budi podložna" i "Oženi ju i umri za nju"

Sudjeluju: Costanza Miriano, talijanska novinarka i blogerica, Danira Matijaca, urednica i voditeljica emisije "Vidljivi tragovi", vlč. Borna Puškarić Svojim knjigama provokativnih naslova "Udaj se i budi podložna" i "Oženi ju i umri za nju" poznata talijanska novinarka i blogerica Costanza Miriano osvojila je vrhove top ljestvica i izazvala svjetsku medijsku pažnju. Tko je žena koja u 21. stoljeću ženama poručuje da budu podložne muževima? Kako u svakodnevni život prevesti da bi muškarci trebali biti spremni umrijeti za žene?
Saznaj više...
4. travanj - 20:00,
utorak,
Nadbiskupsko sjemenište, velika dvorana