Program 2023

28. ožujak - 7. travanj

Raspored 2016

Dubrovnik

Predstavljanje izdanja: “Arhivi vjerskih zajednica u Hrvatskoj – stanje i perspektive” i “Ignacije Kajetan Buzetski: Duhovna vizitacija iz 1788. godine u Istri / Ignazio Gaetano de Buset: Visita spirituale del 1788 nel teritorio dell'Istria”

(U suradnji s Državnim arhivom u Dubrovniku) Predstavljači: dr. sc. Vlatka Lemić, ravnateljica Hrvatskog državnog arhiva; mr. sc. Nataša Mučalo, ravnateljica Državnog arhiva u Šibeniku; Ante Gverić, ravnatelj Državnog arhiva u Zadru; mons. prof. dr. sc. Gaetano Zito, predsjednik Associazione archivistica ecclesiastica; doc. dr. sc. Elvis Orbanić, ravnatelj Državnog arhiva u Pazinu
Saznaj više...
12. ožujak - 12:30,
subota,
Dvorana Ivana Pavla II. (Sv. Klara)

“Barokna arhitektura u Hrvatskoj” – predstavljanje knjige dr. sc. Katarine Horvat Levaj

Predstavljači: akademik Radoslav Tomić, Ivan Viđen, povjesničar umjetnosti, dr. sc. Katarina Horvat Levaj, autorica knjige Nakladnik: Naklada Ljevak, Zagreb Ova monografija prezentira baroknu arhitektonsku baštinu nastalu na tlu Hrvatske tijekom 17. i 18. stoljeća. Hrvatska kao “predziđe kršćanstva” bila je na razmeđi talijanskog baroka s jedne te srednjoeuropskog baroka s druge strane. To je pridonijelo da se na tlu Hrvatske razvije osebujni pluralizam sa zajedničkim stilskim okvirom, a odredile su je i povijesne prilike u kojima arhitektura nastaje.
Saznaj više...
17. ožujak - 19:30,
četvrtak,
Dvorana Ivana Pavla II. (Sv. Klara)