Program 2021

28. ožujak - 7. travanj

Raspored 2016

Šibenik

“Uzničke godine” – dokumentarni film

Scenarist i redatelj: Ninoslav Lovčević Trajanje filma: 77 min “Uzničke godine” dokumentarni je film koji govori o progonu Katoličke crkve i vjere, svećenstva i vjernika u novijoj hrvatskoj povijesti. Uz svjedoke i sudionike tog razdoblja u Hrvatskoj, o istom kazuju povjesničari, istraživači, kako crkveni tako i svjetovni, koji govore o trnovitom životnom putu blaženog Alojzija Stepinca.
Saznaj više...
14. ožujak - 19:00,
ponedjeljak,
Gradska knjižnica, Šibenik

“Ženski rukopis: Čika i Vekenega” – dokumentarni film

Autorica: Nevenka Nekić Redateljica: Marija Jović Trajanje filma: 30 min “Čika i Vekenega” posljednji je film u serijalu “Ženski rukopis” autorice, književnice i povjesničarke Nevenke Nekić. Film osvjetljava dva ženska lika koja su na osobit način obilježila kršćansku kulturu – majku i kći, Čiku i Vekenegu, utemeljiteljice zadarskog benediktinskog ženskog samostana sv. Marije.
Saznaj više...
19. ožujak - 19:00,
subota,
katedrala sv. Jakova, biskupova dvorana, Šibenik

“Vodički festival Žudija u Mliništu 2015. godine” – dokumentarni film

Autor: Šime Strikoman Trajanje filma: 7:38 min Film prikazuje kronološko odvijanje festivala 2015. godine u Mliništu, u župi Vidonje, na kojem je sudjelovalo 29 župa, prikazujući svoje običaje čuvanja Božjeg groba, kao i svoje tradicijsko pjevanje korizmenih i uskrsnih napjeva.
Saznaj više...
22. ožujak - 19:00,
utorak,
Umjetnički vrt Josipa (Jole) Mateše, Vodice