Program 2021

28. ožujak - 7. travanj

Raspored 2016

Split

“Posvuda je božanska istina jedna... ili Tajna nedovršene kupole” – predavanje

Predavačica: Zorana Jurić Šabić, kustosica Galerije Meštrović u Splitu Unutar Meštrovićeva arhitektonskog opusa koji broji više od deset arhitektonskih ostvarenja, crkva Presvetog Otkupitelja – grobnica obitelji Meštrović, zdanje je intimnog karaktera koje se izdvaja jedinstvenom ikonografijom koja otkriva sasvim osobno vjerovanje njezina graditelja. Meštrovićev osebujan svjetonazor može se iščitati iz skica za dekoraciju kupole čije oslikavanje nažalost nije realizirano, zbog čega je potpuna ikonografska studija skica izostala. Dosad nam je bilo poznato samo to da je oslikavanjem kupole namjeravao odati počast utemeljiteljima velikih svjetskih religija.
Saznaj više...
13. ožujak - 12:00,
nedjelja,
crkva Presvetog Otkupitelja - grobnica obitelji Meštrović, Ružić - Otavice

“Kako sam pokrenuo organizaciju koja hrani i školuje preko milijun djece u najsiromašnijim zemljama svijeta” – tribina i susret s Magnusom MacFarlane-Barrowom, autorom knjige "Baraka koja je nahranila milijun djece. Nevjerojatna priča o Marijinim obrocima"

Sudjeluju: Magnus MacFarlane-Barrow, osnivač međunarodne udruge Marijini obroci, Željka Markić, osnivačica hrvatske podružnice Marijini obroci Magnusa MacFarlane-Barrowa, osnivača organizacije ”Marijini obroci”, časopis Time uvrstio je među 100 najutjecajnijih ljudi na svijetu u 2015., a prema izboru CNN-a bio je jedan od junaka godine. Njegova misija započela je 1992. kada je jedne večeri u Škotskoj gledao izvještaje o ratu u Bosni i Hercegovini te je, potresen viđenim, odlučio uzeti tjedan dana godišnjeg odmora da prikupi pomoć i odveze je u BiH.
Saznaj više...
15. ožujak - 20:00,
utorak,
Nadbiskupsko sjemenište, velika dvorana

“Kako sam oslobođen opsjednutosti “ – tribina i susret s Francescom Vaiasusom, autorom knjige “Moje opsjednuće”

Sudjeluju: Francesco Vaiasuso, dr. sc. don Mladen Parlov, profesor na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Splitu, mr. sc. Petar Balta, glavni urednik nakladničke kuće Verbum Sve do 31. godine svojega života Francesco Vaiasuso nije ni slutio da je opsjednut; sve do susreta s ocem Matteom La Gruom, po čijoj se molitvi pokazalo da njegovo tijelo muči sam Sotona i k tome dvadeset i sedam legija demona koji su mu od najranije dobi mučili tijelo, razum i dušu. Od toga trenutka započela je svakodnevna bitka za oslobođenje od zlih duhova koji su neopazice učinili njegov život nepodnošljivim, uništavajući malo-pomalo njega, njegov brak i sve njegove odnose.
Saznaj više...
18. ožujak - 20:00,
petak,
Nadbiskupsko sjemenište, velika dvorana