Program 2021

28. ožujak - 7. travanj

Raspored 2016

Split

“Dominikanci u Hrvatskoj” – dokumentarni film

Redatelj: Krešimir Čokolić Uvodničarka u filmski program: Katarina Gugić Trajanje filma: 52 min Sveti Dominik, svećenik iz Calleruege, 1216. godine osnovao je novi crkveni red. To je bio “red riječi” koji se širenjem znanja mogao suprotstaviti heretičkim pokretima koji su se tada javljali diljem Europe. Svjetlo dominikanaca trenutno dolazi i u Hrvatsku. Film nas vodi kroz burnu povijest hrvatskih dominikanaca koji vremenom osnivaju brojne samostane, prvo hrvatsko sveučilište, preživljavaju borbu protiv Turaka, da bi u nova vremena kroz sukobe s oba totalitarizma dočekali vrijeme novog rasta u slobodnoj hrvatskoj državi.
Saznaj više...
12. ožujak - 18:00,
subota,
Kinoteka Zlatna vrata

“Zaljubljen u Isusa – don Božidar Medvid” – dokumentarni film

Redatelj: Petar Jurčević Trajanje filma: 35 min Don Božidar Medvid je katolički svećenik koji je svojim svjedočanskim životom i predanošću Bogu i Crkvi ostavio neizbrisiv trag u životima vjerničkog puka Dalmacije, Hrvatske i svijeta. Umro je 13. travnja 2015.
Saznaj više...
13. ožujak - 18:00,
nedjelja,
Kinoteka Zlatna vrata

“Zemlja sjena” – igrani film

Redatelj: Richard Attenborough Uloge: Anthony Hopkins, Debra Winger, Julian Fellowes Trajanje: 131 min “Zemlja sjena” britanski je biografski film o ljubavnom odnosu između Clivea Staplesa Lewisa i američke pjesnikinje Joy Davidman, njezinoj tragičnoj smrti od raka i utjecaju tog događaja na Lewisovu kršćansku vjeru.
Saznaj više...
14. ožujak - 18:00,
ponedjeljak,
Kinoteka Zlatna vrata

“Dječak” – igrani film

Redatelj: Alejandro Monteverde Uloge: Jakob Salvati, Emily Watson, David Henrie Trajanje: 106 min Film “Dječak” je snažna i dirljiva, potpuno jedinstvena priča koja će pogoditi srca i podignuti raspoloženje. Govori o malom dječaku koji je spreman učiniti sve što je potrebno da bi njegov tata došao kući iz Drugog svjetskog rata živ. Film otkriva neopisivu ljubav dječaka prema ocu i oca prema sinu.
Saznaj više...
15. ožujak - 18:00,
utorak,
Kinoteka Zlatna vrata

“Stablo za klompe” – igrani film

Redatelj: Ermanno Olmi Uloge: Luigi Ornaghi, Omar Brignoli, Francesco Moriggi, Antonio Ferrari Trajanje: 185 min Film priča o nevoljama siromašne farmerske obitelji u Italiji početkom dvadesetoga stoljeća, koja preživljava obrađujući tuđu zemlju. Žive teškim životom, no odlučuju se dodatno žrtvovati da bi pametnome dječaku omogućili školovanje. On mora svakog jutra propješačiti dug put do škole, a kada mu se istroše cipele, obitelj nema novca za nove...
Saznaj više...
16. ožujak - 18:00,
srijeda,
Kinoteka Zlatna vrata

“Darivatelj” – igrani film

Redatelj: Phillip Noyce Uloge: Brenton Thwaites, Alexander Skarsgård, Taylor Swift Trajanje: 96 min Smješten u budućnosti, futuristički film “Darivatelj” nezaboravna je priča usredotočena na Jonasa, mladića koji živi u naizgled idealnom, iako bezličnom svijetu usklađenosti i zadovoljstva. No, kako počinje provoditi vrijeme s Darivateljem, koji je čuvar svih uspomena u zajednici, Jonas ubrzo počinje otkrivati mračnu istinu o tajnoj prošlosti zajednice...
Saznaj više...
17. ožujak - 18:00,
četvrtak,
Kinoteka Zlatna vrata

“Doviđenja, djeco” – igrani film

Redatelj: Louis Malle Uloge: Gaspard Manesse, Raphaël Fejto, Francine Racette, Philippe Morier-Genoud, Stanislas Carré de Malberg Trajanje: 101 min Zima 1943. godine. Julien pohađa katoličku školu u okupiranoj Francuskoj, u kojoj i živi s ostalim učenicima. Jednoga dana ravnatelj škole uvede u školu troje novih učenika. Jedan od njih je i Jean Bonnet, marljiv i šutljiv mladić koji se sprijatelji s Julienom. Ono što školarci ne znaju jest to da je Jean Židov i da ga zapravo svećenici kriju pred nacistima...
Saznaj više...
18. ožujak - 18:00,
petak,
Kinoteka Zlatna vrata

“Tajna Kellsa” – animirani film

Redatelji: Tomm Moore i Nora Twomey Uloge: Evan McGuire, Brendan Gleeson, Mick Lally Trajanje: 75 min “Tajna Kellsa” animirani je film čija je radnja smještena u 8. stoljeće kad Vikinzi prijete uništenju irske civilizacije. Dvanaestogodišnji Brendan, čije su roditelje pogubili Vikinzi, živio je u samostanu Kellsa pod budnim okom svoga ujaka opata...
Saznaj više...
19. ožujak - 18:00,
subota,
Kinoteka Zlatna vrata

“Barbarićev Travnik” – dokumentarni film

Redatelj: Mario Raguž Trajanje: 52 min Film “Barbarićev Travnik” podijeljen je u tri tematske cjeline. U prvom dijelu govori se o osnutku, djelovanju, oduzimanju i povratu zgrade Travničke gimnazije te o njezinom životu danas. U drugom se spominju poznate osobe koje su djelovale ili se školovale u ovoj poznatoj gimnaziji. Posljednji dio obrađuje najznačajniju osobu vezanu uz Travničku gimnaziju. To je sluga Božji Petar Barbarić, travnički đak koji je nekoliko dana prije smrti postao isusovac. Pokopan je u Travniku a vjernici svih vjera iz svih dijelova BiH ali i šire dolaze se moliti na njegov grob u očekivanju njegova proglašenja blaženim.
Saznaj više...
20. ožujak - 18:00,
nedjelja,
Kinoteka Zlatna vrata

“Duša surfera” – igrani film

Redatelj: Sean McNamara Uloge: AnnaSophia Robb, Dennis Quaid, Helen Hunt Trajanje: 106 min “Duša surfera” inspirativna je istinita priča o mladoj surferici Bethany Hamilton koja je izgubila ruku u napadu morskog psa te je zahvaljujući odlučnosti i nepokolebljivoj vjeri hrabro prebrodila sve prepreke na putu da opet postane prvakinja.
Saznaj više...
21. ožujak - 18:00,
ponedjeljak,
Kinoteka Zlatna vrata

“Graditelj Rima – papa s Jadrana” – dokumentarni film

Urednik: Niko Kostanić Redatelj: Davor Borić Bubi Trajanje: 44 min Film govori o životu pape Siksta V. koji je živio u 16. stoljeću. U pet godina papinstva ovaj neobični papa od razrušenog Rima napravio je najveću metropolu ondašnjeg svijeta.
Saznaj više...
22. ožujak - 18:00,
utorak,
Kinoteka Zlatna vrata