Raspored 2015

Šibenik

"Samostan sv. Frane u Šibeniku" - predavanje i izložba fotografija

Predavači: dr. sc. Ivica Poljičak i fra Ivan Bradarić Autori fotografija: Ivo Kronja i mr. sc. Željko Krnčević Crkva sv. Frane podignuta je u drugoj polovici 14. st. na krajnjem jugoistočnom dijelu povijesne gradske jezgre. Crkva predstavlja prostranu jednobrodnu gotičku građevinu bez arhitektonskih dekorativnih elemenata.
Saznaj više...
23. ožujak - 19:00,
ponedjeljak,
Gradska knjižnica Šibenik

Kvaranta ore: "Smiluj mi se Bože" u šibenskom napjevu, blagoslov s Presvetim, misa s prigodnom propovijedi, pjevano povečerje i predavanje

Ova tradicionalna pobožnost obavlja se svakog dana od srijede 25. ožujka do subote 28. ožujka, s početkom u 17.30 sati. Misa i pjevano Povečerje održava se u katedrali, a predavanje u Biskupskoj dvorani. Predvoditelj i predavač (osim u petak) je dr. sc. don Ivan Bodrožić, koji će svake večeri govoriti na temu "Evanđelje ljubavi za obitelj" u vidu priprave za skori Drugi nacionalni susret hrvatskih katoličkih obitelji na Trsatu u travnju ove godine.
Saznaj više...
25. ožujak - 17:30,
srijeda,
Katedrala sv. Jakova, Biskupska dvorana

Godina posvećenog života: kratko predstavljanje povijesti redovništva i projekcija dokumentarnog filma "Susret"

Uvodno predavanje: s. Renata Azinović "Susret" - dokumentarni film Redatelj: Robert Knjaz; Scenarij: o. Antonio-Mario Čirko i Robert Knjaz; Trajanje filma: 43 min Prema odluci pape Franje Godina posvećenog života započela je u nedjelju 30. studenoga 2014. a završit će 2. veljače 2016. godine. Za vrijeme Godine posvećenog života pokušat će se ostvariti tri cilja: sa zahvalnošću se spomenuti nedavne prošlosti; s nadom prigrliti budućnost; sa strašću živjeti sadašnjost. To je upravo ono što “čini lijepim život tolikih muškaraca i žena koji zavjetuju evanđeoske savjete i iz bližega slijede Krista u tom životnom staležu”.
Saznaj više...
31. ožujak - 19:30,
utorak,
Gradska knjižnica Šibenik