Program 2023

28. ožujak - 7. travanj

Raspored 2015

Šibenik

"Cappella passione" - korizmeni koncert sakralne glazbe

Sudjeluju: Cappella Odak i Cappella Zinka iz Zagreba, Franko Klisović, orgulje Jasenka Ostojić, dirigentica
Saznaj više...
21. ožujak - 19:00,
subota,
Katedrala sv. Jakova

Igrani film "Susret" i animirani film "Judin lav" - obiteljsko popodne uz filmove kršćanske tematike za odrasle i djecu

Projekcije filmova započinju u isto vrijeme, film "Susret" namijenjen je odraslima, a film "Judin lav" djeci. "Susret" - igrani film Redatelj: David A. R. White Uloge: Bruce Marchiano, Steve Borden, Jaci Velasquez Trajanje filma: 85 min. "Judin lav" - animirani film Redatelji: Deryck Broom, Roger Hawkins Uloge: Ernest Borgnine, Anupam Kher, Sandi Patty Trajanje filma: 87 min.
Saznaj više...
22. ožujak - 16:00,
nedjelja,
Katolička osnovna škola

"Samostan sv. Frane u Šibeniku" - predavanje i izložba fotografija

Predavači: dr. sc. Ivica Poljičak i fra Ivan Bradarić Autori fotografija: Ivo Kronja i mr. sc. Željko Krnčević Crkva sv. Frane podignuta je u drugoj polovici 14. st. na krajnjem jugoistočnom dijelu povijesne gradske jezgre. Crkva predstavlja prostranu jednobrodnu gotičku građevinu bez arhitektonskih dekorativnih elemenata.
Saznaj više...
23. ožujak - 19:00,
ponedjeljak,
Gradska knjižnica Šibenik

"Pred Tobom padam nice" - korizmeni koncert sakralne glazbe

Sudjeluju: Gradski pjevački zbor "Neuma" iz Drniša Dirigentica: Jelena Prpa Mješoviti katedralni zbor iz Šibenika Dirigentica: Jelena Mikulandra
Saznaj više...
24. ožujak - 18:30,
utorak,
Crkva Gospe van grada

Kvaranta ore: "Smiluj mi se Bože" u šibenskom napjevu, blagoslov s Presvetim, misa s prigodnom propovijedi, pjevano povečerje i predavanje

Ova tradicionalna pobožnost obavlja se svakog dana od srijede 25. ožujka do subote 28. ožujka, s početkom u 17.30 sati. Misa i pjevano Povečerje održava se u katedrali, a predavanje u Biskupskoj dvorani. Predvoditelj i predavač (osim u petak) je dr. sc. don Ivan Bodrožić, koji će svake večeri govoriti na temu "Evanđelje ljubavi za obitelj" u vidu priprave za skori Drugi nacionalni susret hrvatskih katoličkih obitelji na Trsatu u travnju ove godine.
Saznaj više...
25. ožujak - 17:30,
srijeda,
Katedrala sv. Jakova, Biskupska dvorana

Križni put šibenskog dekanata

Tradicionalni križni put predvodi šibenski biskup mons. Ante Ivas Križni put korizmena je pobožnost koja nas izravno uvodi u misterij Isusove otkupiteljske muke i smrti. Isus nas sve poziva da uzmemo svoj križ i da ga slijedimo.
Saznaj više...
27. ožujak - 16:00,
petak,
Gradska utvrda Barone, Šubićevac

"Učitelja tražim" - mjuzikl za djecu

Autor teksta: Dario Mikulandra Autorica glazbe: Jelena Mikulandra Izvodi: Dječji zbor župe sv. Jakova iz Šibenika Radnja ovog mjuzikla odvija se na jeruzalemskim ulicama 33. godine poslije Krista. Sara i Elia – djeca čije se ime ne spominje u Bibliji, susreću se u Jeruzalemu. Naizgled bez ikakve veze, ubrzo postaju svjesni činjenice – tražeći Učitelja, postali su svjesni svog zajedničkog svjedočanstva njegove muke i smrti.
Saznaj više...
30. ožujak - 17:00,
ponedjeljak,
Samostan ss. franjevki od Bezgrješne

"Stabat Mater dolorosa" - Giovanni Battista Pergolesi

Sudjeluju: Gudački kvartet: Ivan Novinc, violina, Tamara Petir, violina, Lucija Brnadić,viola, Neva Begović, violončelo, Pavao Mašić, čembalo, Adela Golac Rilović, sopran, Nera Gojanović Kljajić, mezzosopran. Himan "Stabat Mater" nastao je krajem 13. stoljeća i to najprije kao dio liturgije, ali se također pjevao na raznim molitvenim sastancima. Od 1727. godine dekretom pape Benedikta XIII ova se pjesma pjevala o blagdanu Gospe žalosne l5. rujna. Ranije se smatralo da je tu pjesmu napisao Jakopone, no moguće je da je njezin autor sveti Bonaventura. Pjesma opisuje Marijine boli kod Kristovog raspeća.
Saznaj više...
30. ožujak - 19:30,
ponedjeljak,
Crkva sv. Frane

Godina posvećenog života: kratko predstavljanje povijesti redovništva i projekcija dokumentarnog filma "Susret"

Uvodno predavanje: s. Renata Azinović "Susret" - dokumentarni film Redatelj: Robert Knjaz; Scenarij: o. Antonio-Mario Čirko i Robert Knjaz; Trajanje filma: 43 min Prema odluci pape Franje Godina posvećenog života započela je u nedjelju 30. studenoga 2014. a završit će 2. veljače 2016. godine. Za vrijeme Godine posvećenog života pokušat će se ostvariti tri cilja: sa zahvalnošću se spomenuti nedavne prošlosti; s nadom prigrliti budućnost; sa strašću živjeti sadašnjost. To je upravo ono što “čini lijepim život tolikih muškaraca i žena koji zavjetuju evanđeoske savjete i iz bližega slijede Krista u tom životnom staležu”.
Saznaj više...
31. ožujak - 19:30,
utorak,
Gradska knjižnica Šibenik