Program 2021

28. ožujak - 7. travanj

Raspored 2014

Split

"Recept protiv besmislena života" - tribina i predstavljanje knjige "Zagrljaj" Majke Elvire, utemeljiteljice Zajednice Cenacolo

Sudjeluju: don Ivan Filipović i članovi zajednice Cenacolo. Utemeljiteljica Zajednice Cenacolo Majka Elvira je još prije puno godina tvrdila da problem čovječanstva u 21. stoljeću neće biti ovisnost o drogi nego dubok osjećaj tuge i besmisla. Jesmo li došli do te točke? Što je veći problem našeg društva: previše droge ili premalo radosti? O tim izazovnim temama kao i o knjizi Maje Elvire progovorit će bivši ovisnik o heroinu, a danas svećenik i duhovnik zajednice Cenacolo don Ivan Filipović, zajedno s članovima zajednice.
Saznaj više...
7. travanj - 20:00,
ponedjeljak,
Nadbiskupsko sjemenište, velika dvorana

"Depresija i nada: može li vjera pomoći u savladavanju sveprisutne bolesti našeg vremena?" - tribina i predstavljanje knjige "Pobijedite depresiju snagom vjere"

Sudjeluju: dr. sc. Goran Kardum (psiholog), dr. sc. pater Mijo Nikić (teolog i psiholog), prof. dr. sc. Goran Dodig (psihijatar) O depresiji, jednoj od najraširenijih bolesti našeg doba, njezinim korijenima te o tome koliko i kako vjera može pomoći u njezinu preveniranju i izlječenju na ovoj tribini progovorit će poznati stručnjaci s područja psihijatrije, psihologije i duhovnosti. Povod tribini je objavljivanje na hrvatskom jeziku knjige "Pobijedite depresiju snagom vjere" koja je tisućama ljudi pomogla u suočavanju s depresijom i njezinim posljedicama.
Saznaj više...
8. travanj - 20:00,
utorak,
HAZU, palača Milesi

„Kristove relikvije - crkvene izmišljotine ili stvarni svjedoci utjelovljenja?“ – tribina i predstavljanje knjige "Svjedoci otajstva. Istraga o Kristovim relikvijama"

Sudjeluju: Grzegorz Górny, prof. dr. sc. Mladen Parlov, Janusz Rosikon, razgovor će moderirati novinar Goran Andrijanić Je li Isus doista ostavio za sobom materijalne tragove ili su sve to samo pobožne maštarije? Govore li nam platna na kojima se nalazi njegova zgrušana krv nešto o njemu i njegovoj muci? Može li se nešto saznati iz komada drveta svetoga križa? Poznati novinar i publicist Grzegorz Górny obišao je svijet da bi to otkrio.
Saznaj više...
9. travanj - 20:00,
srijeda,
HAZU, palača Milesi

"Kako sam od gangstera i kriminalca postao svjedok Kristov" – tribina i susret s Johnom Pridmoreom, autorom knjige "Ispovijest londonskoga gangstera"

Sudjeluju: John Pridemore (autor knjige "Ispovijest londonskoga gangstera"), mr. sc. Petar Balta, (glavni urednik Verbuma) Životna ispovijest Johna Pridmorea ostavlja bez daha. Bio je jedna od glavnih "faca" u londonskome podzemlju. Njegove su jakne bile skrojene tako da u njih može sakriti mačetu i bokser. Poslovi s drogom učinili su ga bogatim. Imao je luksuzan stan, sportska auta i lijepe žene. Gotovo je ubio čovjeka ispred noćnoga kluba. Tada se dogodilo nešto izvanredno što ga je nepovratno promijenilo…
Saznaj više...
11. travanj - 20:00,
petak,
HAZU, palača Milesi