Program 2023

28. ožujak - 7. travanj

Raspored 2013

Dubrovnik

"Od Jeruzalema k svim narodima" - izložba u prigodi 1700 godina od Milanskog edikta

Izložbu će otvoriti: dr. sc. fra Josip Sopta Uvodničar: don Ivica Pervan Ova jedinstvena izložba na jednome mjestu je sabrala preko četiri stotine iznimnih arheoloških nalaza i predstavljala je jednu od najvažnijih izložbi posvećenih kršćanskoj arheologiji. Prvi put je postavljena u Riminiju u Italiji, u vrijeme održavanje manifestacije Meeting per l'Amicizia fra i popoli koju svake godine organizira katolički pokret Comunione e Liberazione, i u samo nekoliko tjedana vidjelo ju je preko 100.000 posjetitelja.
Saznaj više...
16. ožujak - 19:15,
subota,
Atrij palače Sponza

"Križni put" - likovna izložba akademskoga slikara Luke Petrača

Izložbu će otvoriti: don Ivica Pervan Uvodničar: mr. sc. don Robert Ćibarić Da bi četrnaest postaja kroz crteže u kojima na simboličan način prevladavaju četiri boje: crvena, zelena, ljubičasta i plava povezao u jednu cjelinu, Petrač je svoju umjetničku formu prikazao kao jednu staloženo čvrstu figuru – Isusov križ koji kroz četrnaest prizora polazi Križni (trnovit) put, da bi na kraju bio smješten u grob, te nam kroz uskrsnuće donio spasenje i ljubav u njezinu najljepšem obliku.
Saznaj više...
19. ožujak - 19:30,
utorak,
Predvorje kina Visia - Sv. Klara

Noć crkvenih muzeja

19,30 Muzej i klaustar franjevačkog samostana (stručno vođenje) 20,15 Muzej i klaustar dominikanskog samostana (stručno vođenje) 21,00 Riznica Katedrale (stručno vođenje) Ulaz u navedene muzeje slobodan je za sve posjetitelje u vremenu od 19,30 do 22,00 sata Glazbeni program: Korizmeni napjevi iz dubrovačke biskupije Izvode: muška klapa Oštro i ženska klapa Amfora Glazbeni program priredio: Krešimir Magdić.
Saznaj više...
23. ožujak - 19:30,
subota,
Muzeji franjevačkoga i dominikanskog samostana i riznica katedrale