Program 2023

28. ožujak - 7. travanj

Raspored 2013

Split

"Križni put Vasilija Jordana" - predstavljanje slika križnog puta i monografije akademskog slikara Vasilija Jordana

Sudjeluju: Vasilije Jordan, akademski slikar Milan Bešlić, likovni kritičar Glazbeni program: "Vox animae", mješoviti pjevački zbor iz Splita, Dirigent: Tomislav Veršić, prof. Jordanov Križni put nastao je 2004. godine, a 2005. godine postavljen je u crkvi sv. Frane otaca konventualaca u Splitu. Ovom prigodom, ovaj iznimni rad akademskog slikara Vasilija Jordana bit će zabilježen i u monografiji Križnoga puta te iznova predstavljen javnosti kako bi se obilježio pedesetogodišnji umjetnički rad Vasilija Jordana i njegov sakralni biser – Križni put u crkvi sv. Frane u Splitu.
Saznaj više...
16. ožujak - 11:15,
subota,
Crkva sv. Frane

"Očeva pripovijest" - predstavljanje knjige Michaela O'Briena

Sudjeluju: Michael O'Brien, kanadski pisac, esejist i slikar, dr. sc. Tanja Baran, novinarka i znanstvenica, mr. sc. Petar Balta, glavni urednik nakladne kuće Verbum Michel O'Brien najčitaniji je suvremeni književnik kršćanskoga nadahnuća čija su djela prevedena na mnoge svjetske jezike. Njegov novi roman, naslovljen "Očeva pripovijest", priča je o Alexu Grahamu, samozatajnu sredovječnu čovjeku koji čeka da umre. Udovac s dva sina, vlasnik je male knjižare u gradu i svi ga smatraju "dosadnim i nevažnim čovjekom", a i on sam je zadovoljan time. Kad jedan od njegovih sinova nestane bez objašnjenja ili bilo kakve naznake kamo je otišao, otac započinje dugo putovanje koje će ga po prvi put odvesti daleko od njegova sigurna i uredna svijeta. Ta potraga postat će odiseja koja će ga dovesti do fascinantnih mjesta i ponekad do zastrašujućih ljudi i opasnosti.
Saznaj više...
18. ožujak - 20:00,
ponedjeljak,
Nadbiskupsko sjemenište, velika dvorana

"Hvala!" - Izložba knjiga Josepha Ratzingera - Benedikta XVI.

Suorganizator: Gradska knjižnica Marka Marulića Izložbu će otvoriti: Ingrid Poljanić, voditeljica programa kulturnih aktivnosti Gradske knjižnice Marka Marulića i mr. sc. Petar Balta, glavni urednik Verbuma Ovu izložbu knjiga Benedikta XVI. objavljenih na hrvatskom jeziku smo odlučili oživotvoriti i uvrstiti u program manifestacije nakon što je obznanio svoje odreknuće od papinske službe, kako bismo njome izrekli svoje skromno i duboko "Hvala!" za sve što je učinio i kao čovjek i kao Papa. Njegova djela sabrana na ovoj izložbi trajan su doprinos kršćanskoj kulturi te će i u vremenima što dolaze biti nepresušan izvor duhovnog i misaonog obogaćivanja za sve koji ih budu čitali. Izložba je otvorena do 31. ožujka.
Saznaj više...
19. ožujak - 12:00,
utorak,
Gradska knjižnica Marka Marulića