Program 2023

28. ožujak - 7. travanj

Raspored 2010

Split

"Spol: izbor ili dar?" Izazovi i opasnosti gender (rodne) ideologije - tribina

Sudjeluju: Anto Mikić, Marijana Petir, mr. sc. don Nikola Radić Nova ideologija seksualnosti (gender ili rodna ideologija) je iza leđa javnosti prodrla u državne institucije, na sveučilišta, u škole, čak i u dječje vrtiće. Pod njezinim utjecajem naglašava se da je svako spolno usmjerenje (heteroseksualno, homoseksualno, lezbijsko, biseksualno i transseksualno) isključivo pitanje izbora te da ga kao takvoga društvo mora prihvaćati i zajamčiti mu sva prava.
Saznaj više...
22. ožujak - 20:00,
ponedjeljak,
HAZU - palača Milesi

"Alternativna medicina i kršćanstvo" – tribina i predstavljanje izdanja nakladničke kuće Veritas

Sudjeluju: dr. sc. fra Josip Blažević, fra Ivan Bradarić U svijetu u kojem sve veću pažnju privlače egzotični iscjelitelji i u kojem sve više ljudi poseže za alternativnim medicinskim tretmanima i preparatima, sve se češće postavljaju pitanja: Spadaju li i alternativne metode liječenja također u područje razumne brige za zdravlje? Kako se kršćanstvo odnosi naspram različitih alternativnih tehnika iscjeljenja i liječenja? Mogu li se i na koji način koristiti alternativne metode liječenja?
Saznaj više...
23. ožujak - 20:00,
utorak,
Palača Milesi

Susret s autorom – dr. sc. fra Bernardin Škunca

Sudjeluju: dr. sc. fra Bernardin Škunca, Jelena Hrgović Kako je to napisati svoj prvi roman u zrelim godinama, a uz to ne biti djelatni romanopisac ili književnik, pa još dobiti i književno priznanje za to, kao i o drugim zanimljivim temama, na Susretu s autorom progovoriti će fra Bernardin Škunca, član franjevačke provincije sv. Jeronima u Zadru, poznati liturgičar, stručnjak za crkvenu umjetnost, bivši provincijal.
Saznaj više...
24. ožujak - 20:30,
srijeda,
Knjižara sv.Frane

Ranokršćanske crkve u srednjodalmatinskom zaleđu - predavanje

Predavač: Ljubomir Gudelj-Velaga, viši kustos M. HAS-a
Saznaj više...
25. ožujak - 19:00,
četvrtak,
Muzej HAS-a

"Teologija tijela - kršćanski pristup seksualnosti", tribina

Sudjeluju: mr. sc. don Damir Stojić Jesu su li spolna ljubav, seksualnost i tjelesnost tabui ili veličanstveni Božji darovi? Kakva je uloga tijela i spolnosti u kršćanskom življenju? Zašto nas je Bog stvorio kao muško i žensko i koja je uloga braka? Ima li za Boga mjesta u našim spavaćim sobama? Predstavlja li učenje Ivana Pavla II. o spolnosti svojevrsnu katoličku „seksualnu revoluciju“?
Saznaj više...
25. ožujak - 20:00,
četvrtak,
Palača Milesi