Program 2023

28. ožujak - 7. travanj

Raspored 2010

Split

"Manji brat - fra Bonaventura Duda" - dokumentarni film

Autorica: Ljiljana Bunjevac Filipović Nastao prigodom 800. obljetnice franjevačkog reda, te 59. godišnjice svećeništva i 85. rođendana Bonaventure Dude, ovaj film pokazuje jedan život doista vrijedan življenja!
Saznaj više...
22. ožujak - 17:00,
ponedjeljak,
Kino Zlatna vrata

"Edita Marija od Križa" - dokumentarni film

Autorica: Nada Šurjak U dokumentarcu novinarke Nade Šurjak “Edita Marija od Križa” u svom vjerojatno zadnjem pojavljivanju u javnosti i pred kamerama progovara Edita Majić, bivša glumica koja je kazališne daske zamijenila karmelićanskim samostanom, njezini bivši kolege, njena obitelj, ali i svećenici koji su obilježili njezin daljnji put.
Saznaj više...
23. ožujak - 18:00,
utorak,
Kino Zlatna vrata

"Slavljenički život za Boga" - dokumentarni film

Autorica: Marina Knežević U Hrvatskoj danas postoji samo jedna muška benediktinska zajednica, priorat Ćokovac kod Tkona na otoku Pašmanu čiji su monasi glavni protagonisti filma autorice Marine Knežević.
Saznaj više...
23. ožujak - 18:30,
utorak,
Kino Zlatna vrata

"Otok" - igrani film

Redatelj: Pavel Lungin Film tematizira iskupljenje kao smisao života, koje poništava grižnju savjesti kao prepreku za umiranje, a Pavel Lungin je napravio film koji nas može dodirnuti i o kojem možemo razmišljati još danima nakon što smo ga gledali.
Saznaj više...
24. ožujak - 18:00,
srijeda,
Kino Zlatna vrata

"Andrej Rubljov" - igrani film

Redatelj: Andrej Tarkovski Scenaristi: Andrej Konchalovski, Andrej Tarkovski Film Andrej Rubljov maestralno je ispričana epopeja, svojevrsna ovodobna "svetačka legenda" koja prati život slikara ikona iz 15. stoljeća Andreja Rubljova i to kroz epizode različitih duljina trajanja, s likom Rubljova u raznim fazama svojega života, odnosno u trenucima kada se pred njim pojavljuju neka bitno egzistencijalna pitanja i suštinske dileme.
Saznaj više...
25. ožujak - 18:00,
četvrtak,
Kino Zlatna vrata

"Duhovni velikani crkve u Hrvata - Bl. Augustin Kažotić" - dokumentarni film

Autor: Neno Kužina Redatelj: Neven Mihael Dianežević Scenarist: Željko Scotti Dokumentarni film "Blaženi Augustin Kažotić -Biskup siromaha i pomirenja" govori o Trogiraninu rođenom oko 1260., pripadniku reda dominikanaca, predanom biskupu i duhovnom preporoditelju Crkve zagrebačke u srednjovjekovlju.
Saznaj više...
26. ožujak - 18:00,
petak,
Kino Zlatna vrata

"Duhovni velikani crkve u Hrvata - Petar Barbarić" - dokumentarni film

Scenarist i režiser: Ninoslav Lovčević Živio je vrlo pobožno, govorio je da će radije umrijeti, nego uvrijediti Isusa...
Saznaj više...
26. ožujak - 18:40,
petak,
Kino Zlatna vrata

"Aleksandar Komulović" - dokumentarni film

Autor: dr. sc. Tonči Trstenjak Redatelj: Neven Mihael Dianežević Splićanin Aleksandar Komulović (1548.-1608.) po mnogo čemu spada u najveće hrvatske osobe druge polovice 16. stoljeća.
Saznaj više...
27. ožujak - 18:00,
subota,
Kino Zlatna vrata

"Moja tramuntana" - dokumentarni film

Redatelj: Željko Zorica Scenarist: Bosiljko Domazet Snimatelj: Dragan Ruljančić Svijetli primjeri zauzetih svećenika, predanih svojoj svećeničkoj službi i Radosnoj vijesti, zaslužuju u prigodi Svećeničke godine biti stavljeni svima na uvid. Život i djelo svećenika krčke biskupije mons. Bandere koji je jedan od najstarijih aktivnih svećenika na svijetu jer sa svojih 95 godina života i 60 godina aktivne župničke službe još uvijek vitalno okuplja, kako svoje župljane u tri župe tako i mnoge turiste koji ljeti dolaze u Beli, Dragozetiće i Predošćicu, Božji je dar koji je dobro prepoznati.
Saznaj više...
27. ožujak - 18:40,
subota,
Kino Zlatna vrata

"Ljepota izbora" - igrano-dokumentarni film

Autor: Paolo Dalmosso Televizijska novinarka Carla Bassi, u potrazi za ekskluzivnom vijesti odlučuje se na neobičan zadatak. Odlučuje progovoriti o ženskom redovničkom svijetu, fokusirajući se na njegovu navodnu nesposobnost da se odnosi sa stvarnim svijetom.
Saznaj više...
28. ožujak - 18:00,
nedjelja,
Kino Zlatna vrata

"Guadalupska Gospa" - dokumentarni film

Autor: Petar Jurčević Povijest Guadalupskog svetišta započinje 9. prosinca 1531. Gospinim ukazanjem Indijancu Juanu Diegu. Gospa mu se predstavila kao Djevica Marija, majka pravoga Boga.
Saznaj više...
29. ožujak - 18:00,
ponedjeljak,
Kino Zlatna vrata