21.ožujka - 31.ožujka

Ukazati na bogatstvo tradicije koju baštinimo i pokazati zašto se europska kultura u svojoj najdubljoj matrici može nazvati kršćanskom te uputiti na djela i osobe bez kojih je ona nezamisliva.

... o Danima kršćanske kulture

Stjepan Liceknjiževnik

Stjepan Lice
Stjepan Lice rođen je 1954. godine u Zagrebu. Diplomirao je na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Pretežiti dio radnog vijeka radi u visokom školstvu.

Oženjen je i otac troje djece.

Objavio je knjige meditativne proze:
Hod tvoje ljubavi, Pohvala vedrini, Litanije mojih svetih, Polovini moje duše, Zapisi u čovjekovu licu, Mudrost blizine, Život je zaljubljen u tebe, Svjetlost se vraća svjetlosti, Nikad ti neću dovoljno zahvaliti, Da progledam, Podsjetnik na dušu, Ozbiljnost nade, Na izvoru ljubavi, Postojane u vjernosti i Protranije ogledalo ;

knjige lirike:
Otkriće blizine, Govor tišine, Dobra sreća, Djeca Betanije, Na putu bez odlaska, Prema svjetlu – Na istome putu, Neka te sreća prati, Tragovi dobrote i Zagrli život; malu knjigu simbola Znakovi prisutnosti; knjigu eseja: Obiteljski život;

knjige priča:
Kako su rasli zemlja i nebo, Putovanje kroz nebo, Božić u orahovoj ljusci, Nevidljive priče, S dobrim vjetrom i Svjetlost fenjera; slikovnice: Sveti Nikola bake Julijane, Anđeoske priče, Školjka, Vila Atrim i čudesna harfa i Božićna frula.

Redovito surađuje u časopisima Kana, Brat Franjo i Radost te na Prvom programu Hrvatskog radija i Hrvatskom katoličkom radiju.